Voor de verandering trekt onze regering extra geld uit voor iets nuttigs: extra wegen. Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van verkeersminister Camiel Eurlings om op 30 plaatsen wegverbredingen en spitsstroken aan te leggen.
Decennia lang probeerde de groene lobby ons de fabel wijs te maken dat meer asfalt leidt tot meer auto’s. En dus mochten er geen wegen worden gebouwd. Dit verband is nooit bewezen en ook niet waar. Laat u zich bij de aanschaf van een auto leiden door de hoeveelheid asfalt? Onzin natuurlijk.
Gelukkig mag het nu wel en kunnen de komende jaren een paar hinderlijke knelpunten op het Nederlandse wegennet worden aangepakt. De aanleiding tot dit verstandige besluit komt echter helaas niet voort uit goed verkeersbeleid maar uit economische afwegingen. Nu de recessie dreigt wil de overheid graag wat centjes uitgeven om de morrende bouwsector koest te houden. Leidt die crisis toch nog tot iets moois.
Update 30 juli 2020: Tja, terugkijkend, 11 jaar na publicatie van deze post, kan ik er aardig wat op afdingen. Nu goed, de post is zo kort dat ik het niet eens een ‘artikel’ wil noemen. Ik ben niet van plan om alles wat ik eerder heb gezegd, en waar ik nu anders naar kijk of wat in een ander perspectief kan plaatsen, te herschrijven. Soms is het ook interessant om het verleden zo te laten als het is. Want standpunten van vroeger zijn soms waardevol, ook als ze nu fout lijken.
(1002 views)